Welkom bij Leuk Leven met ADD :)

Welkom bij leuklevenmetadd.nl, dé website voor iedereen die een leuk leven wil met ADD. Mijn naam is José Schrijver en ik ben de oprichter van leuklevenmetadd. De diagnose kreeg ik op 26-jarige leeftijd, toen ik bij een psycholoog belandde vanwege een burn-out.

Waarom leuklevenmetadd.nl?

ADD wordt net zoals ADHD vaak benaderd als een stoornis. ADD staat namelijk voor ‘attention deficit disorder’, oftewel aandachtsstoornis. Met deze website wil ik laten zien dat ADD in de medische wereld misschien een stoornis is, maar dat dit niet hoeft te betekenen dat dit voor jou ook zo is.

Ik zou het tof vinden als ik mensen met ADD kan helpen naar een gezond en gelukkig leven met ADD.

Bestaat ADD wel?

De vraag of ADD bestaat heb ik me natuurlijk afgevraagd. Is het een ‘echte’ stoornis, of misschien gewoon een stempeltje waardoor de farmaceutische industrie pilletjes kan voorschrijven?

Na jaren research en therapie ben ik ervan overtuigd dat ADD bestaat en dat ADD vooral te maken heeft met genetisch-biologische factoren. Specifieker: mensen met ADD of ADHD hebben een tekort aan en/of onevenwichtige balans van de neurotransmitters dopamine en noradrenaline in het voorste gedeelte van de hersenen (Bron: Hersenstichting).

ADD is dus geen karaktertrek of opvoedingsfout, of een door de farmaceutische industrie ‘verzonnen ziekte’. Dit betekent natuurlijk niet meteen dat medicatie de enige of de juiste oplossing is.

Blij en vrij leven met ADD, zonder medicatie

Na een lange zoektocht via de wereld van medicatie naar bergtoppen en dalen, door woeste golven, therapieën, alternatieven en een reis door Nieuw Zeeland kan ik nu vol overtuiging zeggen: Ik leef een blij en vrij leven, met ADD en zonder medicatie.

Aanpassingen in mijn voeding en levensstijl zijn de voornaamste succesfactoren, maar er is meer…

Ga je mee op ADD-avontuur richting geluk, balans, zelfvertrouwen en gezondheid?

Liefs,

Jose