corona isolatie verveling nieuwe hobby
Problemen bij ADD/ADHD/HSP

Op zoek naar nieuwe hobby tijdens corona? Tips tegen verveling!

Waar we al weken voor vreesden is gebeurd, we zitten thuis om verdere verspreiding van het Coronavirus te beperken. Hoe voorkom je verveling tijdens Corona? Ik verveel me eigenlijk nooit, en in dit artikel geef ik je tips tegen verveling tijdens Corona!

Verveling tips tijdens Corona: kun jij ook niet stilzitten?

Wij AD(H)D’ers/HSP’s kunnen maar moeilijk stilzitten, en willen altijd bezig zijn. Als jij het ook zo moeilijk vindt om in isolatie te zitten, hoe ga je dan om met verveling tijdens Corona? En wat wil je echt in huis hebben tijdens een panedemie? Moeten we hamsteren?

Eerst even een klein stukje over noodzakelijke spullen, want blijkbaar zijn veel mensen bang dat de distributie naar supermarkten zal stagneren, en gaan we massaal hamsteren. En wat slaan we in? WC-PAPIER (logisch).

Wat wil je nu écht in huis hebben, tijdens COVID-19?

Ik ben helemaal verbaasd wanneer ik door de supermarkt loop. Nog beschikbaar: groente, fruit, gedroogd voedsel. Lege schappen: pasta en TOILETPAPIER.

Of het uberhaupt noodzakelijk is om te gaan hamsteren is de vraag, want volgens mij zijn de supermarkten in China na ruim 2 maanden Corona nog steeds gewoon open. Waarom zou dit hier anders lopen? Weinig reden tot paniek lijkt me.

Maar als je dan toch gaat hamsteren, laat het wc-papier maar liggen hoor. Koop liever producten die je immuunsysteem versterken, zou ik zeggen. Wanneer jij één van die mensen bent die massaal honderden rollen wc-papier inslaat, heb je zeker nog nooit door Azië gereisd? Ik raad je aan: ff ‘naar de wc in Azië’ Googlen. You’ll survive without the d*mn toiletpaper!!

corona verveling tips tegen verveling corona hobbies
Misschien is het wel een goed idee om wat extra zeep in huis te hebben

Wat heb ik in huis om te ‘overleven’? Gewoon wat ik altijd in huis heb: groente, fruit, noten, zaden, gedroogd fruit, gedroogde kikkerewrten, linzen, kokosmelk, bonen, rijst, etc. (Ja, ik ben er zo één.. veganistisch, glutenvrij, je kent het wel…).

En jij?

Wat trouwens fijn is in deze Corona tijd, is dat je bij Bol veel producten kunt bestellen, zoals, ja ja, wc-papier, maar ook handzeep, tuingereedschap maar ook huishoudmiddelen zoals waspoeder en schoonmaakmiddelen.

Maar dit los het ‘Conona verveelprobleem’ niet op…

Zoek jij een nieuwe hobby tijdens Corona? hoe ga je om met verveling?

Wanneer je het ‘boodschappenprobleem’ hebt opgelost, komt het volgende probleem; hoe kom je de dagen door in isolatie/quarantaine? Hoe ga je nou om met verveling tijdens Corona? De meeste mensen zijn het niet gewend om dagenlang (alleen) thuis te ziten, dus het is best logisch dat je dit lastig vindt. Misschien vind je het wel heel erg moeilijk, die Corona isolatie. Sommige mensen voelen zich eenzaam, anderen vinden het moeilijk om ineens met het hele gezin thuis te zitten.

Wat jouw situatie ook is, we moeten dit allemaal even volhouden. En hoe zorg je nou dat je je niet gaat vervelen tijdens Corona?

tips verveling corona quarantaine

Een paar tips tegen verveling in Coronatijden en nieuwe hobbies tijdens Corona

In plaats van ons te focussen op de beperkingen die deze tijd ons geeft, kunnen we deze tijd ook nuttig gebruiken

Zoals ik schreef in een eerder blogartikel over Corona en piekeren, is de COVID-19 pandeme de ideale tijd om dingen te doen waar je normaal geen tijd voor hebt.

Je kunt online cursussen volgen (op Soofos, Udemy of Coursera). Leer een nieuwe skill die je kunt gebruiken in je carriere, of gewoon een skill waar je blij van wordt.

Online cursussen volgen is wat ik de komende weken vooral ga doen. Van de kennis die ik ga opdoen kan ik namelijk de rest van mijn leven profiteren. Maar natuurlijk heb ik ook andere (voor de hand liggende en verrassende) tips.

1| Nieuwe hobby tijdens Corona: Lezen!

Zoek jij een nieuwe hobby tijdens Corona? Misschien kun je in deze gekke tijd eindelijk eens de rust vinden om te lzen.

Om verveling tijdens Corona tegen te gaan, is lezen een goede optie. Lezen is altijd een goed idee. Wanneer je leest gaat de tijd sneller, maar misschien nog wel belangrijker, je leert ervan!

Ik heb begrepen dat veel bibliotheken al dicht zijn, maar geen zorgen, want om dat probleem om te lossen is er…… de e-reader! Op een e-reader kun je duizenden boeken zetten, genoeg boeken om deze Corona isolatie door te komen. Heb jij nog geen e-reader? Bestel hem online.

hobby tijdens corona isolatie verveling ereader

(ik ontvang een kleine commissie van Bol.com wanneer je via deze link bestelt. Daar hoef jij niets extra’s voor te betalen. Bedankt voor je steun, die kan ik als ZZP’er goed gebruiken, zeker nu :))

2| Films, docu’s, podcasts, muziek: Netflix & Spotify

Een andere tip om verveling tijdens Corona tegen te gaan, is natuurlijk het kijken van films, documentaires en series, het luisteren van podcasts en/of het luisteren van muziek. Misschien is één van deze activiteiten wel een mooie nieuwe hobby tijdens Corona.

Misschien is dit een beetje een no-brainer, want iedereen heeft tegenwoordig wel een Netflix- en/of een Spotify account. Muziek, films, series en documentaires kunnen jou echt door deze Coronatijd in isolatie heen helpen. (Ik raad je overigens niet aan om de hele dag televisie te kijken. Slecht voor je ogen, je hebt beweging nodig en frisse lucht, je kent het wel…)

3 | Nieuwe hobbies tijdens Corona: Muziek luisteren en dansen

Sinds ik mijn draadloze noise cancelling koptelefoon heb, doe ik dit bijna dagelijks: ik houd mijn eigen silent disco. Muziekje aan en DANSEN! Als je van muziek houdt, is een draadloze koptelefoon echt een waardevol onderdeel van je Corona survival kit. Je hebt geen gedoe meer met draden, je kunt je lekker vrij door het huis bewegen en je buren of gezinsleden hebben geen last van je. Dansen is ook gewoon heel fijn. Zelf gebruik ik de EarPods van Apple, maar voor kleinere budgetten zijn er ook fijne opties.

hobbies tijdens corona dansen ontspannen stress

4 | Start met een nieuwe hobby tijdens Corona, of pak een oude hobby weer op

Wanneer je verveling tijdens Corona wilt voorkomen is dit het beste moment om een nieuwe hobby te starten, of een oude hobby weer op te pakken.

Je hebt nu namelijk alle tijd voor die nieuwe hobby, die al jaren in je hoofd zit maar waar je nooit tijd voor had (of maakte). Heb je de juiste spullen nog niet in huis? Online vind je (bijna) alles! Welke nieuwe hobbies tijdens Corona pak jij op?

Nieuwe hobbies tijdens corona (verveling tips)

 • Gitaar leren spelen, of ukulele
 • Leren zingen
 • (opnieuw leren) breien of haken
 • Start een blog
 • Ga vloggen
 • Leer een tweede taal, bijvoorbeeld via DuoLingo
 • Sterren kijken
 • Houtbewerking
 • Tekenen of schilderen
 • Fotografie
 • Diamond Painting (mijn moeders’ nieuwste hobby)
 • Puzzelen (werkt goed bij stress)
 • Leren masseren
 • Schrijven (dagboek, roman, kinderboek, blog, …)
 • vul maar in …. (alle top ideeën mogen natuurlijk gedeeld worden in de comments onderaan deze pagina :-))
verveel tips corona quarantaine verveling nieuwe hobby

5 | Speel samen een spelletje tegen de Corona verveling

Zit je in isolatie met het hele gezin? Wat is er leuker dan samen een spelletje spelen? Speel bijvoorbeeld Wie is de Mol?, 60 seconds, ga dammen of schaken of speel gewoon ouderwets Monopolie, Stratego, Kwartet, Rummikub of misschien wel toepasselijk nu; mens erger je niet (JA, dit spel is nog steeds te koop! Hoe retro!).

6 | 2020. Het jaar van Corona, het jaar van jouw eerste Moestuintje

Ben jij één van de gelukkigen die een tuin heeft? Misschien is dit jaar wel HET jaar voor het maken van een eigen moestuin met groenten, fruit en kruiden. Groot voordeel: je hoeft minder de HAMSTEREN! 😉

Alles wat je nodig hebt om te starten met je moestuin bestel je online bij het tuincentrum of bij Bol. Of heb je net zoals ik altijd al alles willen leren over permacultuur? Het starten van een moestuintje is misschien wel de allerbeste tip om verveling tijdens Corona tegen te gaan. Zelfs op een balkon kun je een mini-moestuintje maken.

hobby tijdens corona verveling

7 | Corona geeft je tijd. Tijd voor een grote schoonmaak! (is schoonmaken jouw nieuwe hobby tijdens Corona?)

Wanneer jouw huis opgeruimd en schoon is, is jouw hoofd ook opgeruimd en schoon. Daarom deze tip om verveling tijdens Corona tegen te gaan: ga lekker ruimen, boenen en soppen! Misschien ga je schoonmaken wel zo fijn vinden, dat het je nieuwe hobby tijdens Corona wordt! 😛

Ken jij The Minimalists al? Misschien heb je de Netflix docu gezien of een podcast van ze geluisterd. Als jij je verveelt tijdends deze Coronacrisis, kun je vast wel een uurtje per dag vrijmaken om op te ruimen. Mensen met ADD/ADHD zijn chaotisch en rommelig, en functioneren het beste in een opgeruimd huis met zo min mogelijk afleiding. Dit geldt trouwens ook voor HSP’s, en voor heel veel andere mensen. Ken je Marie Kondo al? In Opgeruimd! schrijft zij dat je alles moet weggooien wat jou geen vreugde geeft.

corona tips verveling ramen wassen

Als je je verveelt heb je geen excuus meer: ga dus lekker opruimen en schoonmaken! Mest je kledingkast uit, stop spullen die jij niet meer gebruikt in dozen en zet het allemaal klaar voor wanneer deze pandemie voorbij is. Dan hoef je straks alleen nog maar naar de Kringloop te rijden!

8 | Hobby tijdens Corona: Verwen jezelf gewoon even

Wij Nederlanders zijn vaak veel te streng voor onszelf. Je mag jezelf, zeker in tijden van crisis, best een beetje verwennen. Wees lief voor jezelf, maak een smoothie, neem een lang bad, bak een taart, ga lekker scrubben. Heb jij al heerlijke badolie in huis, bruisballen of massage-olie? ‘Verwenspulen’ mogen echt wel onderdeel zijn van je Corona isolatie survival kit.

Zelf leef ik vrij minimalistisch. Baking Soda is bijvoorbeeld mijn shampoo, deodorant en scrub. Als ik mezelf verwen smeer ik mezelf bijvoorbeeld in met olie, of doe ik een paar druppels van één van mijn favoriete etherische olie in bad of in de douche, zoals munt, sandelhout, tea tree of een mix. Ik ben gek op massages, maar omdat ik alleen woon moet ik dit tijdens Corona isolatie even bij mezelf doen.

hobbies tijdens corona

9 | Kokkerellen tegen verveling (koken is een mooie én gezonde nieuwe hobby tijdens Corona)

In alle hectiek van ons ‘normale leven’ nemen we niet altijd de tijd om uitgebreid te koken. Corona brengt hier verandering in, want ineens hebben we wel de tijd om een overheerlijke maaltijd op tafel te zetten, of om die heerlijke taart te bakken. Misschien heb je nu eindelijk de ruimte in je hoofd om die vegan lifestyle te gaan proberen, of maak je voor het eerst je eigen plantaardige melk.

Een leuke bonus van kokkerellen: door bewust met eten om te gaan, zul je je weerstand versterken. Dit is in tijden van Corona misschien wel het allerbelangrijkste!

hobby tijdens corona koken

Hoe ga jij om met verveling tijdens Corona? Wat is jouw nieuwste Corona hobby?

Ik hoop dat je wat ideeën hebt opgedaan en dat je je met deze tips niet hoeft te vervelen tijdens Corona. Wat houdt jou bezig, nu je veel thuis zit in isolatie vanwege COVID-19? Hoe ga jij verveling tegen, en heb je nog tips voor de lezers? Deel het met ons in de comments!

José Schrijver

Wandering Mind, dromer, digital nomad | Ervaringsdeskundige: kreeg ADD-diagnose op 26-jarige leeftijd tijdens een burn-out | holistische visie op ADHD | medicatie-vrij

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *