serotonine verhogen met serotonine supplement
Natuurlijk gezond leven,  Supplementen bij ADHD/ADD/HSP

Serotonine verhogen met serotonine supplementen

Eerder schreef ik een artikel over hoe je op een natuurlijke manier je serotonine kunt verhogen. Je serotonine kun je o.a. boosten door de sporten/bewegen, de zon op je huid te voelen, probiotica te gebruiken en veel water te drinken. Maar er zijn ook supplementen die jouw serotonine verhogen. In dit artikel vind je meer informatie over serotonine supplementen/serotonine pillen.

Let op: Ik ben geen arts, voedingsdeskundige of specialist. Dit artikel is geschreven op basis van ervaring en externe bronnen. De informatie in dit artikel is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Neem bij vragen altijd contact op met een arts of andere gekwalificeerde zorgverlener. Een supplement dient als aanvulling en is geen vervanging voor een gezonde levensstijl.

Serotonine verhogen bij een tekort

Serotonine is net zoals dopamine een neurotransmitter die betrokken is bij veel processen in je lichaam. Het wordt ook wel een chemische boodschapper genoemd, en het helpt je bij het reguleren van je humeur tot het bevorderen van een soepele spijsvertering. Als je voldoende serotonine aanmaakt slaap je goed, heb je een normale eetlust, een goed geheugen en een goede concentratie. Ook helpt serotonine bij het bevorderen van positieve gevoelens. Als je een serotonine tekort hebt, is het een goed idee om je serotonine te verhogen.

serotonine supplement om serotonine te verhogen
Photo by Hudson Hintze on Unsplash

Serotonine tekort symptomen

Als je een serotonine tekort hebt, voel je je angstig, neerslachtig of depressief. Ook kun je je prikkelbaar of agressief voelen en heb je wellicht een gebrek aan zelfvertrouwen. Misschien heb je slaapproblemen of ben je vermoeid. Ook impulsiviteit wordt getriggerd, als je te weinig serotonine aanmaakt. Andere signalen van een mogelijk serotoninetekort zijn verminderde eetlust, misselijkheid, spijsverteringsproblemen en snakken naar suiker- en koolhydraatrijk voedsel. Ook heeft een serotoninetekort mogelijk invloed op je seksleven.

Serotonine verhogen met medicatie

Bepaalde medicijnen verhogen je serotonine. Dit zijn o.a. antidepressiva (SSRI’s), sommige medicatie tegen angststoornissen, medicatie voor de behandeling van migraine en sommige pijnstillers (opioïden zoals tramadol) (bron: WebMD).

Maar ook met supplementen kun je je serotonine verhogen.

Wil jij je serotonine verhogen met medicatie? Doe dit altijd in overleg met je arts.

Let op: je kunt ook een teveel aan serotonine in je lichaam hebben. Houd je aan de aanbevolen doseringen en raadpleeg je (huis)arts als je meer dan één serotonine-verhogende medicatie gebruikt.

Supplementen voor het verhogen van je serotonine

Sommige voedingssupplementen helpen de productie en afgifte van serotonine. Dit doen ze door het tryptofaan te verhogen. Ben je op zoek naar een serotonine verhogend supplement, die direct zorgt voor een betere stemming en meer geluk? Probeer dan één van deze serotonine supplementen.

1. Serotonine verhogen met Serobooster

Serobooster is een goed en betaalbaar Serotonine supplement, ontwikkeld door Jochum Smid. Vanuit zijn passie in gezonde voeding en natuurlijke voedingssupplementen, ontwikkelde hij als (biobased) chemicus de Serobooster.

Het serotonine supplement Serobooster bevat het allerbeste Griffonia Extract dat 98% 5-HTP bevat uit natuurlijke bron. Daarnaast worden alleen de actieve, natuurlijke variant van B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) gebruikt in een veilige dosering.

Serobooster is 100% natuurlijk en helpt je niet alleen bij je stemming en humeur, maar ook bij het verminderen van vermoeidheid. Dit serotonine supplement heeft alleen de allerbeste natuurlijke ingrediënten, is beoordeeld met 9,3* en al te gebruiken vanaf 29 eurocent per dag.

serotonine verhogen serobooster

Serobooster kopen

Serobooster van Natuurlijk presteren is één van de beste supplementen om je serotonine te verhogen.


2. Serotonine pillen: Alphavit serotonine

Een andere wat duurdere optie is de serotonine booster van Alphavit. Ook dit serotonine supplement heeft als basis Griffonia (5-HTP), de directe voorloper van serotonine en het stofje dat je een gelukkig gevoel geeft. Het supplement is goed voor je zenuwstelsel en bevat naast 5-HTP ook L-tryptofaan, vitamine C, B1, B3, B6 en vitamine C.

3. Serotonine supplement Kruitvat

Ben je op zoek naar een budget variant? Dan is de serotonine booster van de Kruitvat misschien een goede optie. Houd er wel rekening me dat goedkopere producten vaak minder van de werkzame stoffen bevatten, en vol zitten met vulstoffen en andere toevoegingen zoals suiker.

serotonine pillen kopen
Photo by Brooke Cagle on Unsplash

4. Overige serotonine pillen

Andere supplementen die helpen bij het verhogen van je serotonine zijn de serotonine pillen L-tryptofaan, SAMe (S-adenosyl-L-methionine) (helpt bij depressie maar neem dit nooit met andere serotonine supplementen of medicijnen die serotonine verhogen zoals antidepressiva) en Sint-Janskruid (pas hier ook mee op als je andere supplementen en/of medicatie gebruikt).

Veiligheid serotonine supplement

Voordat je begint met het slikken van een serotonine supplement of serotonine pillen, is het een goed idee om contact op te nemen met een arts of orthomoleculair therapeut, zeker wanneer je (vrij verkrijgbare) medicatie gebruikt of andere vitamines, supplementen of een kruiden remedie.

!! Pas op voor het serotoninesyndroom !!

Wanneer je lichaam teveel serotonine aanmaakt, kun je het serotoninesyndromo krijgen. Dit is een ernstige aandoening die zonder behandeling levensbedreigend kan zijn. Wees hierom voorzichtig met serotonine supplementen als je medicijnen gebruikt die serotonine verhogen, zoals antidepressiva. Bespreek het gebruik van natuurlijke serotonine pillen naast medicatie altijd met een arts!

Volg Leuk Leven met ADD op FacebookTwitter en Instagram. Ben je op zoek naar likeminded people? Word lid van Wandering Minds Community, voor iedereen met een uniek brein

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product via de link koopt, steun je leuklevenmetadd.nl. Super bedankt daarvoor  Natuurlijk promoot ik alleen artikelen waar ik achter sta, en betaal jij niets extra’s. Ik ben een wannabe-minimalist en zal altijd aanbevelen om een product alleen te kopen wanneer het écht iets toevoegt aan je leven. Of zoals Marie Kondo zou vragen: ‘does it spark joy?’ 

José Schrijver

Wandering Mind, dromer, digital nomad | Ervaringsdeskundige: kreeg ADD-diagnose op 26-jarige leeftijd tijdens een burn-out | holistische visie op ADHD | medicatie-vrij

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *