ADD boeken
Must haves bij ADHD/ADD/HSP,  Tips en oplossingen bij ADHD/ADD/HSP

Inspirerende en positieve ADD boeken

Heb je net te horen gekregen dat jij of één van je kinderen ADD heeft? Dan ga je vast meteen op zoek naar informatie. Toen ik op 26-jarige leeftijd de diagnose ADD kreeg, ben ik meteen op zoek gegaan naar inspirerende en positieve ADD boeken.

In dit artikel zet ik mijn meest favoriete ADD boeken voor volwassenen en kinderen op een rij.

ADD boeken volwassenen

Boek over ADD: Wonderlijke wazigheid

Wonderlijke wazigheid, geschreven door GZ-psycholoog Tirtsa Ehrlich, is één van de weinige boeken die écht over ADD gaan. De meeste boeken zijn geschreven over ADHD, en hebben bijvoorbeeld één hoofdstuk gewijd aan ADD. Wonderlijke wazigheid is geschreven voor jongeren (vanaf 12 jaar) en jong volwassenen met ADD en gaat in op onderwerpen zoals ADD en werk, school, de liefde, je rijbewijs halen, alcohol en drugs.

Met humor wordt uitgelegd hoe je met ADD kunt omgaan, maar ook wat het verschil is tussen ADD en ADHD.

Hier vind je meer informatie over Wonderlijke wazigheid.

boeken over adhd add boeken

Boek met veel ADHD/ADD tips: Opgeruimd leven met ADHD

Het boek Opgeruimd leven met ADHD is geschreven door professional organizer Judith Kolberg en klinisch psychologe Kathleen Nadeau, die gespecialiseerd is in ADHD. Het boek gaat in op de grootste uitdagingen voor volwassenen met ADHD (en ADD). Hoe verminder je de dagelijkse chaos? Hoe ga je om met afleidingen en je financiën? Op welke manier kun je je leven efficiënter inrichten en hoe maak je de juiste keuzes op het internet en social media?

Dit is een boek die herkenbaarheid zal bieden (én humor) en waar je veel praktische tips uit haalt. Écht een boek die een vaste plek in je boekenkast verdient, zodat je hem er regelmatig nog even bij kunt pakken.

Meer informatie over Opgeruimd leven met ADHD vind je hier.

inspirerende ADD boeken

ADD boek over voeding: Gut and psychology syndrome (GAPS). Een natuurlijke behandeling voor autisme, ADD/ADHD en meer

Zelf leef ik al ruim 5 jaar een gelukkig en gezond leven met ADD, zonder medicatie. Één van de dingen die voor mij noodzakelijk waren, was het aanpassen van mijn voeding.

Het boek Gut and psychology syndrome, dat lovende reviews heeft, gaat niet direct over ADD, maar wel over één van de mogelijke oorzaken/oplossingen van ADD.

De oorzaak van veel chronische ziekten en mentale klachten ligt deels in de darmen. Wanneer je darmflora in balans is, produceert het voedingsstoffen voor je. Wanneer je darmflora uit balans is, produceert ze gifstoffen en ondermijnt ze het immuunsysteem.

add boeken over add

Campbell-McBride paste haar methode, die gebaseerd is dat je darmflora de basis is van je mentale en fysieke gezondheid, in eerste instantie toe op haar zoon met autisme. Ze ontdekte dat de methode ook voor andere aandoeningen zoals ADD voordelig is.

‘Alle ziektes beginnen in de darmen’, stelt de Britse auteur van dit boek. Wereldwijd werken meer dan 750 therapeuten en artsen met de methode van Dr. Natascha Campbell-McBride, die op dit principe gebaseerd is.

Sinds kort is het boek Gut and psychology syndrome ook in het Nederlands verkrijgbaar.

Boek over ADD en voeding: The kid-friendly ADHD & Autism Cookbook

Ook The kid-friendly ADHD & Autism Cookbook – helaas nog niet beschikbaar in het Nederlands – gaat over ADHD en voeding. Onderbouwd door de wetenschap (met bronnen en referenties) legt dit boek uit wat het beste dieet is voor kinderen met voedselintoleranties en -gevoeligheid, die voor problemen kunnen zorgen op het gebied van leren, gedrag, ontwikkeling, aandacht, slaap, zintuigelijke reacties en de spijsvertering.

De derde, nieuwste editie van The kid-friendly ADHD & Autism Cookbook biedt een sterk en actueel overzicht van de meest gebruikelijke diëten die belangrijk zijn bij de behandeling van ADHD en autisme. De recepten zijn geschikt voor specifieke diëten.

Voor ouders is het vaak een uitdaging om om te gaan met kinderen die kieskeurig zijn op het gebied van eten en hunkeren naar voedingsmiddelen die gedrag, focus en ontwikkeling negatief beinvloeden. Het boek draagt manieren aan om kinderen gezonde voeding te laten eten, inclusief geweldige recepten.

De nieuwste editie van The kid-friendly ADHD & Autism Cookbook is vanaf begin januari 2020 beschikbaar. De oude editie kun je hier bestellen.

add boeken over voeding en add adhd

ADD kinderboeken: ADDaisy en ADDavid

In de kinderboeken ADDaisy en ADDavid (voor de leeftijd 8-12 jaar) vertellen Daisy en David hoe het voor ze is om ADD te hebben. Ze leggen uit waarom sommige dingen voor hun wat moeilijker zijn dan voor andere kinderen en ze geven tips om om te gaan met ADD.

Ook de voordelen van ADD worden benoemd in deze boekjes, wat ik een pluspunt vind! Daarnaast kunnen kinderen (lezers) in het boekje invullen waar ze goed in zijn en welke dingen zij hebben beleefd met ADD. Op de website kun je (met de code uit het boek) een luisterversie openen, maar er zit ook een CD bij. Ook vind je op de website een ADD-liedje.

Hier vind je meer informatie over ADDaisy en ADDavid.

add boeken kinderen

Wat zijn jouw favoriete ADD boeken?

Zelf vind ik het fantastisch om te lezen over ADD. Het geeft zoveel herkenbaarheid en ik kan er altijd weer tips uit halen.

Wat zijn jouw favoriete ADD boeken? Of waar zou je graag over lezen, maar heb je nog niets over kunnen vinden? Deel het in de comments 🙂

Misschien vind je dit ook interessant:

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product via de link koopt, steun je leuklevenmetadd.nl. Super bedankt daarvoor 🙂 Natuurlijk promoot ik alleen artikelen waar ik achter sta. Ik ben een wannabe-minimalist en zal altijd aanbevelen om een product alleen te kopen wanneer het écht iets toevoegt aan je leven. Of zoals Marie Kondo zou vragen: ‘does it spark joy?’ 😉

José Schrijver

Wandering Mind, dromer, digital nomad | Ervaringsdeskundige: kreeg ADD-diagnose op 26-jarige leeftijd tijdens een burn-out | holistische visie op ADHD | medicatie-vrij

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *