suntheanine en l-theanine kopen
Natuurlijk gezond leven,  Supplementen bij ADHD/ADD/HSP,  Tips en oplossingen bij ADHD/ADD/HSP

Suntheanine of L-theanine (werking, veiligheid, direct kopen)

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van L-theanine, een natuurlijk aminozuur dat vooral voorkomt in theebladeren, maar ook in kleine hoeveelheiden in bepaalde paddenstoelen. L-theanine helpt je onder anderen bij stress, angst en concentratie, maar het heeft ook minder voordehandliggende voordelen. In dit artikel vind je informatie over L-theanine dosering, bijwerkingen en veiligheid. Ook vind je informatie over Suntheanine. Ook vind je info over L-theanine en ADHD/ADD.

Let op: ik ben geen arts en de informatie uit dit artikel is gebaseerd op mijn eigen ervaring en externe bronnen. Neem bij twijfel altijd contact op met je huisarts. Lees voordat je het zelf uitprobeert meer over de potentiële gezondheidsvoordelen en mogelijke risico’s of complicaties.

Wat is L-theanine?

L-theanine is een aminozuur dat je vooral tegenkomt in theebladeren. Je vindt het zowel in groene als in zwarte thee. L-theanine is ook verkrijgbaar in pil- of tabletvorm bij veel drogisterijen, en ook als poedervorm. Het staat bekend als aminozuur met een ontspannende werking, maar daarnaast zou het ook een positieve invloed hebben op de hersenen en het cognitief functioneren van de mens. L-theanine is dus het perfecte natuurlijke hulpmiddel voor mensen met ADHD of ADD, maar ook voor mensen die maar moeilijk kunnen ontspannen, hun weerstand willen verhogen of moeite hebben met concentratie & focus.

L theanine werking

Werking L-theanine

Onderzoek wijst uit dat L-theanine ontspanning zonder slaperigheid bevordert. Veel mensen nemen L-theanine om stress te verminderen en tot rust te komen. L-theanine bevorderd niet alleen rust en ontspanning, maar heeft ook een positieve invloed op je geheugen en aandacht. Perfect dus voor mensen met ADD en ADHD! Ook heeft het positieve resultaten laten zien bij muizen die Alzheimer hadden (Zie meer info op de website van Ortho Health Foundation). Het zou mogelijk ook helpen bij angst, het versterken van je immuunsysteem en er zijn veelbelovende resultaten behaald in studies naar de inzet van L-theanine bij de behandeling van kanker, zoals eierstokkanker en alvleesklierkanker (meer onderzoek is nodig) (healthline, 2020).


L-theanine supplementen kopen

L-Theanine is verkrijgbaar in verschillende vormen en combinaties. Kies het L-theanine supplement die het beste bij je past op dit moment.


L-theanine dosering

Omdat er geen sluitend onderzoek heeft plaatsgevonden, is er niets bekend over een veilige dosering voor L-theanine. Er zijn geen meldingen geweest van overdosering of bijwerkingen van L-theanine, en het drinken van thee is over het algemeen veilig voor de meeste mensen (met uitzondering van zwangere vrouwen en kankerpatienten)

Houd je aan de algemene richtlijnen voor het consumeren van cafeïne en wanneer je supplementen gebruikt, houd je aan de aanbevolen dosering zoals vermeld in de bijsluiter. Raadpleeg bij het (gewenste) gebruik van grote hoeveelheden L-theanine, bijvoorbeeld in de vorm van supplementen, contact op met je huisarts.

L theanine poeder werking

L-theanine risico’s en bijwerkingen

Over het algemeen is het veilig om een L-theanine supplement te nemen en thee te drinken die L-theanine bevat. Er zijn geen bijwerkingen geconstateerd.

Wel kunnen theeën die aminozuren bevatten zoals L-theanine, andere ingrediënten bevatten die schadelijk zijn voor mensen met kanker. Het polyfenol EGCG, dat in groene thee wordt aangetroffen, kan bijvoorbeeld de werkzaamheid van sommige chemotherapie-geneesmiddelen verminderen (Healthline 2020). Wanneer je chemotherapie hebt is het aanbevolen om je arts te raadplegen voordat je grote hoeveelheden groene thee drinkt.

Ook zwangere vrouwen, of vrouwen die borstvoeding geven, moeten de hoeveelheid thee die ze drinken vanwege de cafeïne beperken. Hetzelfde advies geldt voor kinderen.

Wanneer je grote hoeveelheden L-theanine neemt, kun je lichte problemen ervaren zoals misselijkheid, maagklachten en prikkelbaarheid.

L-theanine poeder

Wanneer je niet houdt van het slikken van supplementen, kun je L-theanine ook kopen in poedervorm. Meng 1/8 theelepel met sap of water, en drink het bij voorkeur op een lege maag.

L-theanine ervaringen

op verschillende artikelen over supplementen voor ADD en ADHD kwamen reacties over ervaringen met L-theanine, maar ook in de Wandering Minds Community. Lezers beschreven de positieve ervaringen die zij hebben met L-theanine of het supplement waar L-theanine inzit; LT03. Zelf heb ik goede ervaringen met Alfa Focus in combinatie met Omega-3, een vervanger van LT03. Alfa focus heeft voor mij een vergelijkbaar effect als Ritalin.

L theanine ADHD ADD suntheanine ervaringen
Photo by Omid Armin on Unsplash

L-theanine bij ADHD en ADD

OF L-theanine helpt bij ADHD en ADD moet nog onderzocht worden. Wel is bekend dat het helpt bij symptomen van ADHD en ADD, zoals slapeloosheid, onrust en angst. Zoals uit dit artikel blijkt, kan suntheanine (waarover later meer) enorm bijdragen aan het omgaan met ADHD symptomen, waarbij de nadruk vooral wordt gelegd op de slaap.

Zonder voldoende slaap kan ons lichaam niet rusten, opladen, herstellen en vernieuwen. Slaap is iets dat velen van ons over het hoofd zien, maar een gebrek eraan kan ernstige negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid.

Als kinderen met ADHD of volwassenen met ADHD/ADD niet nacht na nacht kunnen slapen, heeft dit invloed op alle andere levensgebieden. Denk aan school- en werkprestaties, gemiste lessen, hyperactief en impulsief gedrag, humeurigheid. Wanneer L-theanine of suntheanine helpt bij beter slapen. kun je overdag beter functioneren!

l-theanine adhd ervaringen add
Lekker slapen met L-theanine Photo by Cris Saur on Unsplash

L-theanine kopen

Als je L-theanine gaat kopen kun je op een aantal dingen letten. Kies je bijvoorbeeld voor een capsule, of voor L-theanine in poedervorm? En ga je voor een goedkope variant L-theanine van Kruitvat, of kies je voor kwaliteit?

Vervolgens kun je jezelf meer vragen stellen. Hoeveel L-theanine zit er bijvoorbeeld in het supplement? En is het van biologische oorsprong? Wat zit er nog meer in het supplement? Bevat het bijvoorbeeld vulstoffen of gluten? Is de verpakking milieuvriendelijk ontwikkeld, en bijvoorbeeld gemaakt van BPA-vrij plastic? Is het supplement geschikt voor vegetariers of veganisten (en dus zonder gelatine of andere dierlijke producten)?

Wat zijn de beoordelingen? Is de webshop betrouwbaar? Je kunt natuurlijk ook prijzen vergelijken.

Afhankelijk van wat je belangrijk vindt, kun je de L-theanine kopen die het beste bij je past.

Wat is Suntheanine?

Suntheanine (hier te koop) is een patentnaam voor een vorm van L-theanine die 100% zuiver en puur is. De minder actieve D-theanine, die in veel L-theanine supplementen zit, zit niet in Suntheanine. Omdat Suntheanine wordt geproduceerd door middel van een natuurlijk fermentatieproces, ontstaat er een 100% zuivere vorm van L-theanine. Suntheanine is iets minder makkelijk te krijgen en een stuk duurder, maar je hebt dan wel kwaliteit. Suntheanine bevat geen allergenen en hulpstoffen en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Suntheanine werking

Suntheanine werkt eigenlijk hetzelfde als L-theanine, het is alleen een puurdere vorm. Het zorgt voor ontspanning (zonder slaperigheid) en focus.

l theanine adhd ervaringen met suntheanine
Photo by Stefan Cosma on Unsplash

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *