kind met add zwembad sokken
Kinderen met ADD/ADHD/HSP,  Must haves bij ADHD/ADD/HSP

Kind met ADD of ADHD? Voorkom valpartijen met deze must-have

Als je een kind met ADD of ADHD hebt, ken je het gevoel vast wel. Je zoon of dochter rent en springt in het rond en je houdt je hart vast. ‘Als dat maar goed gaat…’, denk je. Vooral op plekken waar het glad is, zoals buiten wanneer het vriest of in het zwembad, maak je je stiekem best een beetje zorgen. Vandaag kwam ik iets handigs tegen voor kinderen in het zwembad, en dit deel ik graag met jullie!

Waarom een kind met ADD of ADHD sneller valt

Kinderen zijn over het algemeen drukker en minder voorzichtig dan volwassenen. Een kind met ADD of ADHD heeft dit nog iets meer. Kinderen met ADD en ADHD hebben vanwege een tekort aan neurotransmintters, moeite met focus en concentratie. Sommige kinderen met ADD of ADHD zijn impulsief, hyperactief of dromerig.

Allemaal symptomen waardoor een gladde vloer zoals in het zwembad net iets risicovoller is voor een kind met ADD of ADHD.

Dit onderzoek naar ADHD en het risico op verwondingen, toonde aan dat kinderen met ADD of ADHD twee keer zoveel kans lopen om gewond te raken.

Vrolijke antislip zwemsokken voor kind met ADD of ADHD

Regelmatig kom ik handige producten tegen die het leven van een kind of volwassene met ADD of ADHD net even makkelijker maakt, zoals de noise cancelling koptelefoon. Vandaag stuitte ik op deze vrolijke sokken. Ze zijn niet alleen vrolijk maar ze hebben ook nog eens een hele coole naam: Sweakers!

Met Sweakers van Ockyz voorkom je valpartijen en de ellende die daarbij komt kijken. De sokken voorkomen dat je kind uitglijdt. Dankzij de toffe designs kunnen kinderen veilig en modieus genieten van een dagje in het zwembad.

Hier koop je de vrolijke Sweakers:

Heeft jouw kind al toffe antislip sokken? Als dit niet het geval is, bestel je ze eenvoudig via onderstaande link. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Heb jij nog tips voor andere ouders van kinderen met ADD?

Zelf heb ik geen kinderen, dus hierbij een oproep aan alle ouders van kinderen met ADD: Welke must-haves raad jij alle ouders aan, om het leven van je kind met ADD net iets leuker of gemakkelijker te maken? Deel het in de comments, zo leren we van elkaar 🙂

Bronnen

Attention deficit/hyperactivity disorder and risk of injuries: A systematic review and meta-analysis

Misschien vind je dit ook interessant:

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product via de link koopt, steun je leuklevenmetadd.nl. Super bedankt daarvoor 🙂 Natuurlijk promoot ik alleen artikelen waar ik achter sta. Ik ben een wannabe-minimalist en zal altijd aanbevelen om een product alleen te kopen wanneer het écht iets toevoegt aan je leven. Of zoals Marie Kondo zou vragen: ‘does it spark joy?’ 😉

José Schrijver

Wandering Mind, dromer, digital nomad | Ervaringsdeskundige: kreeg ADD-diagnose op 26-jarige leeftijd tijdens een burn-out | holistische visie op ADHD | medicatie-vrij

Eén reactie

  • jooppaul

    voor alle kinderen maar in het bijzonder voor kinderen met ADD/ADHD is een combinatie nodig tussen genoeg beweging, het liefst in de buitenlucht, en een rust moment waar ze lekker kunnen wegdromen en de dag verwerken. laat het kind dus lekker op zijn kamer hangen nadat het een paar uur in de buitenlucht heeft gespeeld.
    vroeg in contact laten komen met mediatie en yoga kan ook heel veel goeds doen maar begin dan liefst zo vroeg mogelijk en ideaal is het als het met mama en/of papa mee mag doen zodat het een fijne gezamenlijke routine word. Als laatste een tip die ik bij mezelf op latere ( te laat) leeftijd heb opgemerkt:Vermijd zoveel mogelijk suiker. ik weet hoe moeilijk het is om je kind snoepgoed en andere lekkernijen te ontzeggen dus ook hierbij geld: hoe eerder je begint je kind zo weinig mogelijk suiker te geven hoe minder moeilijk het voor het hele gezin is wanneer hij of zij opgroeit.
    ik hoop op reacties met de ervaringen van anderen ouders 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *