homeopathisch slaapmiddel zonder recept
ADD problemen,  ADD tips en oplossingen,  Natuurlijk gezond leven

Op zoek naar een homeopathisch slaapmiddel zonder recept? Kijk niet verder!

Steeds meer mensen hebben last van slapeloosheid. Sommigen vinden het lastig om in slaap te komen, anderen kunnen maar moeilijk doorslapen of worden te vroeg wakker, maar er zijn ook mensen die wel voldoende slapen maar niet diep slapen, en dus moe wakker worden. In dit artikel vind je informatie over een goed slaapmiddel zonder recept, en een homeopathisch slaapmiddel die net zo goed werkt, maar 100% natuurlijk is.

Oorzaken slapeloosheid

Slapeloosheid kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan angst, (werkgerelateerde) stress, depressie, sterke emoties, een ongezonde levensstijl. Maar ook stimulerende middelen (koffie, alcohol, medicatie), kunstlicht, geluidsoverlast, een gebrek aan frisse lucht kunnen en te weinig lichaamsbeweging ervoor zorgen dat je slecht slaapt. Wanneer je laat op de avond eet, kan dit ook voor slapeloosheid zorgen.

Mensen die met slapeloosheid worstelen, zoeken vaak naar een goed slaapmiddel zonder recept.

beste natuurlijke slaapmiddel zonder recept
Photo by Boba Jovanovic on Unsplash

Goed slaapmiddel zonder recept

De bekendste slaapmidelen zijn de benzodiazepines, zoals Temazepam, Oxazepam, Lorazepam, Seresta of Valium. In de volksmond worden deze benzo’s ook wel slaappillen, kalmeringsmiddelen, slaapmiddelen of pammetjes genoemd. Deze medicijnen hebben een rustgevende en ontspannende werking en worden vaak voor kortere periode voorgeschreven bij slaapproblemen, stress, angst of onrust. Omdat je afhankelijk van deze pammetjes kan worden, oftewel verslaafd kan raken aan de benzodiazepines, zijn deze middelen alleen verkrijgbaar op recept. Dit zijn dus niet de beste slaapmiddelen zonder recept.

Als je op zoek bent naar een goed slaapmiddel zonder recept, kies dan voor een natuurlijk slaapmiddel. Natuurlijke slaapmiddelen werken vaak op de lange termijn net zo goed als niet-natuurlijke slaapmiddelen, maar zijn niet verslavend.


Op zoek naar het beste natuurlijke slaapmiddel?

Als je op zoek bent naar het beste natuurlijke slaapmiddel, zoek dan niet verder. Dit 100% natuurlijke slaapmiddel koop je zonder recept, en het heeft alle ingredienten die je nodig hebt voor een diepe slaap.


Slaapmiddelen en verslaving

Benzodiazepines zijn zeer verslavend, en iemand die deze pammetjes te vaak en te lang gebruikt, krijgt te maken met talloze symptomen. Afkicken van benzodiazepines zoals Lorazepam, Oxazepam en Temazepam, is misschien wel moeilijker dan afkicken van heroine. Denk dus goed na voordat je besluit een slaapmiddel op recept te gaan gebruiken.

Symptomen van verslaving aan benzodiazepines zijn zwakheid, wazig zicht, slaperigheid overdag, problemen met denken en oordelen, steeds meer willen gebruiken, eigenlijk minder willen gebruiken maar dit lukt niet, stemmingswisselingen, risicogedrag zoals autorijden na misbruik van benzodiazepine, het combineren van pammetjes met alcohol of andere drugs.

Tolerantie slaapmiddelen

Vanwege het natuurlijke proces van het opbouwen van een tolerantie, zal een persoon na verloop van tijd een groter volume benzodiazepinen nodig hebben om de bekende high te bereiken. Wanneer het misbruik stopt of de bekende dosis aanzienlijk wordt verlaagd, zullen ontwenningsverschijnselen optreden. Ontwenning van benzodiazepinen kan bijzonder gevaarlijk en zelfs levensbedreigend zijn. Het wordt over het algemeen aangeraden om een ​​medische detox onder de directe zorg van een arts te ondergaan (American Addiction Centres).

Homeopathisch slaapmiddel zonder recept; dit is de beste optie voor mij

Veel mensen vragen zich af wat het beste homeopathische slaapmiddel is. Er zijn veel natuurlijke slaapmiddelen bekend, die je helpen bij het gemakkelijker in slaap vallen of doorslapen. Denk aan valeriaan, melatonine, kamille, L-tryptofaan en 5-htp (Griffonia).

Zelf heb ik goede ervaringen met de producten van Natuurlijk Presteren, en dan vooral met het slaap supplement “Nachtrust en Stemming” met o.a. 5-HTP (Griffonia), valeriaan, L-tryptofaan, L-theanine en magnesium.

homeopathisch slaapmiddel natuurlijk presteren
“Nachtrust & Stemming” van Natuurlijk Presteren. Goed en betaalbaar homeopathisch slaapmiddel

Ik gebruik dit product niet dagelijks, omdat ik veel andere manieren heb gevonden om goed te slapen zonder medicatie, maar als ik me onrustig voel, of als ik een paar dagen wat minder goed heb geslapen, doet dit middel echt wonderen! Het is niet alleen een goed product, maar ook zeer betaalbaar.

Wil je het écht goed aanpakken? Raadpleeg een professionele homeopaat of orthomoleculair therapeut om te kijken welk natuurlijke slaapmiddel het beste werkt voor jou.

Homeopathisch slaapmiddel zonder recept kopen

Wil jij een homeopathisch slaapmiddel zonder recept kopen? Hier vind je een lijstje met natuurlijke slaapmiddelen die je kunt kopen zonder doktersrecept (en als bonus: waar je niet verslaafd aan raakt!).


Op zoek naar het beste natuurlijke slaapmiddel?

Als je op zoek bent naar het beste natuurlijke slaapmiddel, zoek dan niet verder. Dit 100% natuurlijke slaapmiddel koop je zonder recept, en het heeft alle ingredienten die je nodig hebt voor een diepe slaap.


Volg Leuk Leven met ADD op FacebookTwitter en Instagram. Ben je op zoek naar likeminded people? Word lid van Wandering Minds Community, voor iedereen met een uniek brein

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product via de link koopt, steun je leuklevenmetadd.nl. Super bedankt daarvoor  Natuurlijk promoot ik alleen artikelen waar ik achter sta, en betaal jij niets extra’s. Ik ben een wannabe-minimalist en zal altijd aanbevelen om een product alleen te kopen wanneer het écht iets toevoegt aan je leven. Of zoals Marie Kondo zou vragen: ‘does it spark joy?’ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *