dopamine supplementen kopen
Natuurlijk gezond leven,  Supplementen bij ADHD/ADD/HSP,  Tips en oplossingen bij ADHD/ADD/HSP

Dopamine supplement kopen? Hier vind je tips over de beste vormen dopamine supplementen

Dopamine is één van de belangrijke chemische stoffen in je lichaam als het gaat om jouw stemming en humeur. Naast de invloed die dopamine heeft op je stemming, speelt dopamine een rol bij de regulatie van motivatie, aandacht, leren, cognitie en geheugen. Ook bij besluitvorming en slaapregulatie is dopamine een belangrijke stof. Wil je jouw dopamine verhogen of dopamine supplementen kopen? Hier vind je 5 van de meest effectieve natuurlijke supplementen die helpen bij het verhogen van de dopamine in jouw lichaam, en andere manieren om dopamine in jouw lichaam te verhogen.

“Als je uit balans bent, kan de natuur je helpen”, is mijn motto. Je vindt in dit artikel het meest effectieve supplement om jouw dopamine op een natuurlijke manier te verhogen. Direct dopamine kopen? Lees je hier in!

Let op: Ik ben geen arts, voedingsdeskundige of specialist. Dit artikel is geschreven op basis van ervaring en externe bronnen. De informatie in dit artikel is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Neem bij vragen altijd contact op met een arts of andere gekwalificeerde zorgverlener. Een supplement dient als aanvulling en is geen vervanging voor een gezonde levensstijl.

dopamine verhogen met supplementen

Wat is dopamine?

Steeds meer mensen willen dopamine kopen. Maar wat is dopamine eigenlijk? Dopamine is een neurotransmitter die je stemming beïnvloedt en je in beweging brengt. Als één van de belangrijkste chemicaliën in je lichaam heeft dopamine invloed op veel processen in ons lichaam. Het dopaminegehalte bepaalt grotendeels hoe we ons voelen, hoe gemotiveerd we zijn, hoeveel we eten en hoe we slapen.

Één van de belangrijke taken van dopamine is het duidelijk maken wanneer we een beloning kunnen verwachten. Wanneer je je favoriete eten eet of naar je favoriete muziek luistert, stijgt het niveau van dopamine in je lichaam. Dit traint je hersenen om meer te willen.


Meest effectieve dopamine supplement kopen

Wil jij dopamine kopen? Kies voor het supplement fluweelboon extract. Dit i één van de meest effectieve supplementen voor het verhogen van je dopaminegehalte.


Waarom heb je dopamine nodig?

Dopamine is dus een stofje wat je een goed gevoel geeft. Wanneer dopamine in grote hoeveelheden vrijkomt, creëert het gevoelens van plezier en beloning, wat je motiveert om een ​​bepaald gedrag te herhalen. Lage dopamine-niveaus daarentegen zijn gekoppeld aan verminderde motivatie en verminderd enthousiasme voor dingen die de meeste mensen zouden opwinden.

Dopamine-niveaus zijn meestal goed gereguleerd in het zenuwstelsel, maar dit is niet altijd het geval. Bepaalde leefstijlfactoren en medische aandoeningen kunnen ervoor zorgen dat je dopamineniveau daalt. Daarom hoor je steeds vaker dat mensen dopamine willen kopen.

dopamine verhogen depressie

Symptomen laag dopaminegehalte

Wanneer jouw lichaam te weinig dopamine aanmaakt, zul je dit op verschillende manieren merken. Je verliest bijvoorbeeld het plezier in dingen die je ooit leuk vond en je ervaart gebrek aan motivatie en energie. Mensen die worstelen met depressie, hebben vaak ook een tekort aan dopamine. Ook wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar het verband tussen dopamine en ADD of ADHD.

Kan een dopamine supplement uitkomst bieden?

Steeds meer mensen zoeken in Google op ‘dopamine kopen’. Maar kan een dopamine supplement uitkomst bieden, als je een te laag gehalte dopamine in je lichaam hebt?

Dopamine is een stof dat, net zoals de meeste andere neurotransmitters, in het lichaam wordt aangemaakt. Dit kan niet direct worden aangevuld met een supplement. Maar bepaalde supplementen kunnen jouw lichaam wel helpen om meer dopamine aan te maken. Supplementen dopamine kopen, kan een (tijdelijke) oplossing bieden. Deze supplementen kunnen een belangrijke rol spelen in het verhogen van dopamine in je lichaam!

Over de vraag of dopaminesupplementen effectief kunnen zijn bij de behandeling van depressie of andere stemmingsstoornissen, wordt veel gediscussieerd. Iedere psychische aandoening heeft een ander niveau van ernst. Zorg dat je altijd openstaat voor hulp en andere alternatieven.

dopamine verhogen supplement

Dopamine verhogen met medicatie of supplementen

Dopamine kun je verhogen met medicijnen (antidepressiva) en met supplementen. Sommigen verkiezen supplementen boven medicatie, omdat supplementen natuurlijk zijn en minder snel voor ernstige bijwerkingen zorgen. Daarnaast hebben antidepressiva vaak een verslavende werking.

Naar supplementen is er echter minder onderzoek gedaan dan naar medicatie, dus het is wat lastiger te bepalen wat het juiste supplement is voor jou en welke dosering je nodig hebt. Supplementen zijn dus niet noodzakelijk een geschikte of aanbevolen vervanging voor medicatie. Wil jij toch dopamine kopen in de vorm van een supplement? Bekijk de volgende opties.

5 natuurlijke supplementen die dopamine verhogen

Wil jij een dopamine supplement kopen, maar weet je niet welke supplementen je het beste kunt kiezen? Hier vind je 12 supplementen die jouw lichaam helpen bij het aanmaken van meer dopamine.

1. Dopamine supplement kopen: Mucuna Preriens (fluweelboon extract)

Munuca pruriens, fluweelboon, is een tropische boon afkomstig uit delen van Afrika, India en Zuid-China. Deze bonen worden vaak verwerkt tot een gedroogd poeder en verkocht als voedingssupplementen. Over het algemeen wordt fluweelboon extract beschouwd als één van de meest effectieve van alle supplementen bij het verhogen van het dopaminegehalte (Betterhelp, 2020).

dopamine supplementen kopen mucuna pruriens boom

Een belangrijke stof uit munuca pruriens is het aminozuur L-dopa (levodopa). L-dopa is nodig om je hersenen dopamine te laten produceren (Healthline, 2020).

Een goed merk die ook tabletten Mucuna Preriens heeft is Cellcare, maar er zijn ook andere (goedkopere) vormen van dit dopamine supplement verkrijgbaar, zoals de kleine verpakking Munica Preriens van Healthy Vitamins.


Meest effectieve dopamine supplement kopen

Wil jij dopamine kopen? Kies voor fluweelboon extract, één van de meest effectieve supplementen voor het verhogen van je de dopamine in je lichaam.


2. Dopamine supplement: L-theanine

Eerder schreef ik een artikel over de kracht van L-theanine, en hoe deze stof uit theebladeren jou kan helpen bij stress, angst en concentratie. L-theanine verhoogt niet alleen de productie van GABA, serotonine en andere neurotransmitters, maar het helpt dus óók bij het verhogen van de dopamine in je lichaam.

Hier vind je fijne supplementen met L-theanine.

3. Rhodiola Rosea supplement verhoogt je dopamine

Een ander middel dat helpt bij het verhogen van dopamine in je lichaam, is Rhodiola, ook wel bekend als ‘gouden wortel’. In de supplementen met L-theanine vind je vaak ook Rhodiola.

dopamine supplement kopen rhodiola

De gouden wortel is een populair kruidengeneesmiddel dat wordt voorgeschreven bij stress, vermoeidheid en depressie. In het centrale zenuwstelsel verbetert Rhodiola de snelheid van de heropname van dopamine.

Vitakruid is een goed supplementenmerk die een Rhodiola supplement aanbiedt. Maar ook Rhodiola in combinatie met andere middelen kan goed werken, zoals de supplementen met L-theanine.

4. Dopamine supplement kopen met Ginseng

Ginseng is een wortel die al sinds de oudheid gebruikt wordt in traditionele Chinese geneeskunde. Studies hebben aangetoond dat ginseng de hersenvaardigheid kan verbeteren, en een positieve invloed heeft op je stemming, gedrag en geheugen. In Korea werd onderzoek gedaan naar de effecten van Koreaanse rode ginseng op ADHD, en toonde aan dat lage dopaminegehaltes geassocieerd waren met symptomen van ADHD. De bij de studie betrokken kinderen kregen gedurende acht weken dagelijks 2000 mg Koreaanse rode ginseng. Aan het einde van de studie toonden de resultaten aan dat ginseng de aandacht verbeterde bij kinderen met ADHD. Er zijn echter verdere studies nodig om definitieve conclusies te trekken over de mate waarin ginseng de productie van dopamine en de hersenfunctie bij de mens verbetert (Healthline, 2020).

Je kunt de wortel rauw of gestoomd eten, maar Ginseng is ook verkrijgbaar in andere vormen, zoals thee, capsules of in combinatie met Rhodiola.

dopamine verhogen ginseng

5. Dopamine supplementen; vitamines en mineralen

Behalve Ginseng, Rhodiola, L-theanine en Munuca pruriens, helpen bepaalde vitamines en mineralen ook bij de aanmaak van dopamine in je lichaam. Vooral magnesium, Foliumzuur, ijzer, vitamine B3 en B6, visolie en vitamine D.

Deze vitamines en mineralen kun je het beste halen uit je voeding (groente, fruit, zaden, pitten, noten). Als het niet lukt om voldoende van deze stoffen uit je voeding te halen, overweeg dan supplementen te slikken.

Vitamine- en mineralensupplementen kopen

Dopamine kopen: kies jij voor goedkoop dopamine supplement Kruidvat?

Als je een goedkoop dopamine supplement zoekt, is een dopamine supplement van Kruidvat misschien een optie. Bedenk je wel dat goedkoop vaak duurkoop is. Bekijk daarom wat de ingredienten zijn van zo’n dopamine supplement van Kruidvat (of andere goedkope drogisterijen), en hoeveel erin zit. Soms lijkt een supplement goedkoop, maar als je verhoudingsgewijs kijkt hoeveel miligram je binnenkrijgt per supplement, is een dopamine supplement van een gerenomeerd merk vaak een betere optie. Niet iedereen kiest er dus voor om dopamine pillen bij de Kruidvat te kopen.

dopamine pillen kopen
Photo by Michele Blackwell

Dopamine kopen of dopamine verhogen op andere manier

“Dopamine kopen”, het klinkt natuurlijk heerlijk simpel. “Stop er een pilletje in, en al mijn problemen zijn opgelost”, denken sommige mensen.

Het slikken van supplementen (dopamine kopen) is natuurlijk een makkelijke – misschien zelfs een beetje een luie manier om de aanmaak van dopamine in jouw lichaam te stimuleren. Er zijn ook andere natuurlijke manieren om de dopamine in je lichaam te verhogen.

Dopamine verhogen op natuurlijke manier, i.p.v. dopamine kopen:

  • Eet veel eiwitten
  • Eet minder verzadigde vetten
  • Gebruik een probiotica
  • Beweeg regelmatig
  • Zorg voor voldoende slaap
  • Luister naar muziek
  • Mediteer
  • Zorg voor voldoende zonlicht (Healthline)
dopamine verhogen door sporten en bewegen

Een andere belangrijke neurotransmitter als het gaat om geluk en welzijn, is serotonine.

Hier vind je tips om je serotonine te verhogen.


Volg Leuk Leven met ADD op FacebookTwitter en Instagram. Ben je op zoek naar likeminded people? Word lid van Wandering Minds Community, voor iedereen met een uniek brein. 🙂

dopamine kopen of andere manieren dopamine verhogen

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product via de link koopt, steun je leuklevenmetadd.nl. Super bedankt daarvoor 🙂 Natuurlijk promoot ik alleen artikelen waar ik achter sta, en betaal jij niets extra’s. Ik ben een wannabe-minimalist en zal altijd aanbevelen om een product alleen te kopen wanneer het écht iets toevoegt aan je leven. Of zoals Marie Kondo zou vragen: ‘does it spark joy?’ 😉

dopamine kopen kruidvat
Photo by pina messina
José Schrijver

Wandering Mind, dromer, digital nomad | Ervaringsdeskundige: kreeg ADD-diagnose op 26-jarige leeftijd tijdens een burn-out | holistische visie op ADHD | medicatie-vrij

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *