planagenda volwassenen adhd
Must haves bij ADHD/ADD/HSP

Op zoek naar de beste planagenda voor volwassenen (of ADHD agenda)?

Plannen en organiseren is voor velen lastig, zeker voor volwassenen met ADHD. Maar ook voor anderen zoals studenten, ouders, carrièretijgers en ondernemers is het belangrijk om goed te plannen. Als je goed wilt plannen en organiseren, zijn weekplanners of plan-agenda’s belangrijke tools. Maar wat is de beste planagenda voor volwassenen? En wat is de beste ADHD agenda? In dit artikel vind je een overzicht van verschillende planners; van minimalistische planagenda’s tot uitgebreide planners die je helpen bij focus, geluk en productiviteit.

Waarom een planagenda gebruiken?

Sommige mensen kennen hun agenda uit het hoofd. Gedurende de week hebben ze veel vaste afspraken, en leuke uitjes onthouden ze wel. Toch is het voor iedereen nuttig om een planagenda te gebruiken. Een goede weekplanner of planagenda creëert namelijk rust, overzicht en stabiliteit. Je kunt de afspraken in je hoofd loslaten, en dit zorgt voor ruimte. Met een goede weekplanner ben je georganiseerd, productief en kom je (hopelijk) op tijd op afspraken.

Tegenwoordig bevatten veel planagenda’s daarnaast ruimte om bijvoorbeeld je to-do lijstjes bij te houden, doelen te stellen en je persoonlijke en professionele ontwikkeling te monitoren.

planagenda volwassenen add
Photo by Giulia Bertelli

Agenda app of papieren ADHD agenda?

Je kunt zorgen voor meer overzicht en structuur in je leven door een agenda app te gebruiken. Toch kiezen velen nog voor een papieren agenda. Geen enkele app vervangt dat bevredigende gevoel van het opschrijven van een taak of afspraak, om het vervolgens door te strepen als het gedaan is.

Één van de eerste dingen die ik leerde bij PsyQ ADHD bij Volwassenen, was het gaan gebruiken van een papieren agenda.

Welke papieren planagenda bij ADHD?

Dat een papieren planagenda beter werkt dan een app, zijn de meeste mensen het over eens. Maar met alle planagenda’s die er op de markt zijn, welke moet je kiezen?

Hieronder vind je een overzicht van de beste planagenda’s voor volwassenen.

planagenda volwassenen ZEN PLANNER
ZEN PLANNER

1. Rustige planagenda voor volwassenen: de ZEN PLANNER

Ben jij op zoek naar een eenvoudig agendasysteem met een rustgevende uitstraling, die óók nog eens bijdraagt aan je geluksgevoel? Dan is de ZEN PLANNER een goede optie. Deze ADHD agenda is een kleine, lichte agenda die je makkelijk kunt meenemen.

De agenda richt zich niet alleen op het zo goed mogelijk plannen en organiseren, maar ook op rust en geluk. Schrijf je fijne herinneringen op om het geluksgevoel vast te houden, verzamel complimenten die je kreeg en reflecteer na iedere maand, om je bewustzijn te vergroten. Als bonus krijg je iedere week een inspirerende quote.

Bekijk de zenplanner

planagenda volwassenen high performance
High Performance Planner (Engelstalig)

2. High Performance Planner: planagenda INCLUSIEF persoonlijke en professionele ontwikkeling

Wil je de planning en je persoonlijke en professionele ontwikkeling écht serieus nemen? Zou je het fijn vinden om gefocust, blijer en productiever te worden? Kies dan voor deze High Performance Planner. Deze super populaire planagenda is ontwikkeld voor ultieme hoge prestaties, en ontwikkeld door wereldleider en coach op het gebied van prestaties, ondersteund door de wetenschap.

In de High Performance Planner vind je o.a. kalenders, schrijfopdrachten, schema’s, zelfbeoordelingen en dagplanners. Deze planagenda helpt je je strategie te bepalen voor de komende 12 maanden van je leven.

Als je snel bent afgeleid, overal losse briefjes en/of notitieboekjes hebt liggen én je persoonlijke en professionele ontwikkeling serieus neemt, is de High Performance Planner iets voor jou!

Volg Leuk Leven met ADD op InstagramFacebookPinterest en Twitter. Ben je op zoek naar likeminded people? Word lid van Wandering Minds Community, voor iedereen met een uniek brein (let op: vul alle lidmaatschapsvragen in om toegang te krijgen. Dit doen we om de kwaliteit en veiligheid in de groep te waarborgen). 

Wat vind je nog meer in deze High Perfomance planagenda:

  • Doelen stellen
  • Projecten prioriteren
  • Positieve mindset creëren
  • Goede gewoontes creëren
  • Avondscorekaarten
  • Projectplanning
  • Levensbelans

Review op Bol: “Dagelijks gerichte vragen beantwoorden die je helpen om focus te houden op je doelen. Het werkt, waardoor je doelen makkelijker haalbaar worden. Zowel zakelijk / qua werk als op het gebied van hobby’s, ontwikkeling en relaties“.

Let op: Engelstalig!

Bekijk de High Performance Planner

adhd agenda mascha planner
MASCHA Planner

3. Mascha Planner, planagenda volwassenen (met ADHD)

Wil jij zelf grotendeels bepalen hoe je planagenda eruit ziet en is ingedeeld?

De Mascha planner brengt structuur in je leven, en je kunt hem helemaal zelf customizen met de bijgevoegde stickers. Je vind in deze planner onder anderen een notitieboekje, kaarten, maandstickers en labelstickers. De Mascha Planner pas je helemaal aan aan jouw smaak.

Is geen enkele planner precies zoals je hem wilt hebben? Dan is de Mascha Planner een goede optie voor jou. Je kunt zelf bepalen wat je met de lege vakjes en de stickers doet.

Bekijk de Mascha Planner

adhd agenda volwassenen essentialiving
Essentialiving Planner

4. Essentialiving Planner

Worstel jij met je balans, en ben je op zoek naar een grote planner, die rust en ruimte in je leven brengt? Dan is de Essentialiving Planner een goede optie.

De Essentialiving Planner bevat verschillende onderdelen zoals een dag-. week- en maandoverzicht, een balance creator + check, veel schrijfruimte, plek voor je to-do lists, een wekelijks focus punt, een avondeten planner + wekelijks recept, kleurplaten en lijstjes voor ‘fun’ en leuke herinneringen. Het is prachtig vormgegeven, en je vind er motiverende quotes.

De inbegrepen Balance Creator zorgt ervoor dat je jouw balans aan het begin van het jaar helder krijgt, en gedurende het jaar blijft bewaken.

De Essentialiving Planner maakt een einde aan chaos, en brengt je terug naar jouw essentie.

Bekijk de Essentialiving Planner

adhd agenda minimalistische weekplanner
Minimalistische Weekplanner

5. Planagenda voor volwassenen: Simpele Minimalistische Weekplanner & plant een boom

Zelf gebruik ik een simpele, milieubewuste en minimalistische weekplanner. Hierin plan ik mijn week, en houd ik mijn to-do lijst bij voor de week. Vind je het net zoals ik belangrijk om milieubewust te leven? Kies dan voor de weekplanner – plant een boom. Deze planagenda maakt gebruik van papier die minder milieubelastend is dan gewoon papier, én voor elke verkochte planagenda wordt er een boom geplant.

De minimalistische weekplanner is groter. Deze planagenda heeft namelijk een A4 formaat, is minimalistisch vormgegeven in zwart-wit. Spiraalgebonden, en een planagenda voor een heel jaar. De planagenda is geproduceerd op extra dik papier.

Bekijk de Minimalistische Weekplanner

Volg LeuklevenmetADD

Volg Leuk Leven met ADD op InstagramFacebookPinterest en Twitter. Ben je op zoek naar likeminded people? Word lid van Wandering Minds Community, voor iedereen met een uniek brein (let op: vul alle lidmaatschapsvragen in om toegang te krijgen. Dit doen we om de kwaliteit en veiligheid in de groep te waarborgen). 

adhd agenda adhd volwassenen

Wat is een ADD of ADHD agenda?

Kinderen en volwassenen met ADHD of ADD hebben moeite met plannen en structuur. Het is voor mensen met ADHD essentieel om een goede planagenda te kiezen. Vaak wordt gekozen voor een ADHD weekplanner. Maar sommige volwassenen met ADHD vinden een dagoverzicht of juist een maandoverzicht fijner. Als je ADHD hebt is het belangrijk om te onderzoeken wat bij jou past. Een ADHD coach kan je hier eventueel bij ondersteunen.

Maar wat is dan een goede ADHD planner volwassenen?

Waaraan voldoet een goede ADHD agenda?

Het vinden van de juiste papieren weekplanner of plan-agenda, kan een wereld van verschil maken, zeker voor kinderen en volwassenen met AD(H)D. De meeste ADHD-breinen (of chaotische breinen in het algemeen) hebben een papieren planner nodig met een maandelijks overzicht en een dagelijks overzicht. Soms kan het helpen om daar ook een to-do lijst bij te hebben.

Sommige mensen houden van kleur en mooie vormen, anderen hebben het liefst een agenda die zo min mogelijk prikkels geeft.

Wat is jouw favoriete ADHD agenda voor volwassenen? Deel het in de comments!

ADHD agenda volwassenen planner

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product via de link koopt, steun je leuklevenmetadd.nl. Super bedankt daarvoor  Natuurlijk promoot ik alleen artikelen waar ik achter sta, en betaal jij niets extra’s. Ik ben een wannabe-minimalist en zal altijd aanbevelen om een product alleen te kopen wanneer het écht iets toevoegt aan je leven. Of zoals Marie Kondo zou vragen: ‘does it spark joy?’ 

José Schrijver

Wandering Mind, dromer, digital nomad | Ervaringsdeskundige: kreeg ADD-diagnose op 26-jarige leeftijd tijdens een burn-out | holistische visie op ADHD | medicatie-vrij

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *