add pillen medicatie of natuurlijk
ADD tips en oplossingen

ADD pillen; medische & natuurlijke varianten

Steeds meer kinderen en volwassenen worden gediagnosticeerd met ADD. ADD staat voor Attention Deficit Disorder, en het is een subtype van ADHD. Er zijn verschillende ADD pillen verkrijgbaar. Voor dit artikel wordt een onderscheid gemaakt in ADD medicatie (voorgeschreven door artsen) en natuurlijke supplementen (verkrijgbaar zonder doktersrecept). In dit artikel vind je een overzicht van de bekendste en effectiefste ADD pillen; medisch en natuurlijk.

Let op: Ik ben geen arts, voedingsdeskundige of specialist. Dit artikel is geschreven op basis van ervaring en externe bronnen. De informatie in dit artikel is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Neem bij vragen altijd contact op met een arts of andere gekwalificeerde zorgverlener. Een supplement dient als aanvulling en is geen vervanging voor een gezonde levensstijl.

Wil jij in contact komen met een orthomoleculair therapeut die gespecialiseerd is in ADD? Stuur je een mail met je naam, telefoonnummer en e-mailadres naar info@leuklevenmetadd.nl en je ontvangt een gratis adviesgesprek!

ADD pillen natuurlijk of medicatie
Photo by Adam Nieścioruk on Unsplash

ADD pillen (medisch, medicatie, op doktersrecept)

Wanneer je gediagnosticeerd wordt met ADD (of ADHD), is het eerste advies vaak om medicatie te gaan proberen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorgeschreven ADD pillen.

1. Methylfenidaat (Ritalin) pillen voor ADD

Ritalin is misschien wel het bekendste merk ADD pillen. De werkzame stof in Ritalin is methylfenidaat. Het is een stimulantia, en een amfetamine-achtige stof. Methylfenidaat (Ritalin) remt de heropname van neurotransmitters en zorgt daarmee o.a. voor een betere focus en concentratie.

Ritalin/methylfenidaat valt onder de opiumwet, en hoewel steeds meer studenten Ritalin kopen, is het alleen legaal verkrijgbaar met een doktersrecept.

Ritalin werkt na inname 2-4 uur.

2. Concerta, langwerkende pillen voor ADD

Concerta behoort tot de ADD pillen die langer werken dan 2-4 uur. Voor sommige kinderen en volwassenen met ADD werkt dit beter, omdat ze hierdoor minder vaak last hebben van het zogenaamde rebound effect wanneer de medicatie uitwerkt. Ook is het minder waarschijnlijk dat je een ADD pil vergeet in te nemen, als je het minder vaak hoeft te doen.

Concerta hoef je vaak maar 2 keer per dag in te nemen, omdat het dus langer werkt.

Andere langwerkende ADD pillen zijn Equasym, Methylfenidaat Retard Sandoz, Mylan of Regenboog.

3. Dexamfetamine (of dextro-amfetamine) voor ADD

Dextro-amfetamine werkt iets anders dan methylfenidaat (Ritalin). Dit middel remt niet de heropname van neurotransmitters (dopamine en noradrenaline), maar bevordert juist de afgifte hiervan.

De werking van dextro-amfetamine is 4-5 uur.

add pillen natuurlijk
Photo by The Tonik on Unsplash

Natuurlijke ADD pillen

Steeds meer mensen gaan op zoek naar natuurlijke alternatieven voor ADD medicatie. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel supplementen die jou kunnen helpen bij focus en concentratie, ontspanning, slaap en meer. Het wordt dankzij alle kennis die er is steeds makkelijker om balans te vinden met ADD zonder medicatie, maar met supplementen.

E-mail je naam, e-mailadres en telefoonnummer naar info@leuklevenmetadd.nl voor een gratis adviesgesprek met een orthomoleculair therapeut die gespecialiseerd is in ADD.

1. Natuurlijke ADD pillen voor focus: Alfa focus

Alfa Focus is een natuurlijke ADD pil met als hoofdsbestandsdelen L-theanine en Blauw Glidkruid. Ook bevat het supplement tal van andere gezonde vitamines en mineralen. Zoals je misschien verwacht, helpt dit natuurlijke supplement je bij de focus. Het is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van leerprestaties en het concentratievermogen. Het supplement Alfa focus werkt het beste in combinatie met een omega 3 supplement.

Alfa Focus proberen

De Alfa Focus in combinatie met omega-3 proberen

2. Natuurlijke pillen voor concentratie: Concentratieboost

Een ander supplement dat ondersteunend is voor je concentratie, is Concentratieboost met als hoofdbestandsdelen Rhodiola, L-theanine en Cafeïne. Daarnaast bevat het supplement tal van andere gezonde vitamines en mineralen zoals magnesium en zink. Dit supplement is voor iedereen die het maximale uit zijn hersenen wil halen. Het ondersteunt niet alleen je concentratievermogen en focus, maar ook je geheugen en cognitie. Geen wonder dat dit middel vaak wordt gebruikt door studenten en ondernemers.

Concentratieboost proberen

3. Natuurlijke ADD pillen voor je brein in het algemeen: Breinboost

Breinboost is een 100% natuurlijke nootropic formule die je helpt bij focus, leervermogen en productiviteit. De hoofdingredienten zijn Bacopa, Rhodiola, Panax Ginseng en N-Acetyl L-Tyrosine (NALT). De 7 nootropics waar dit supplement uit bestaat zijn gedoseerd in de perfecte verhouding voor optimaal resultaat. Dit middel is samengesteld op basis van wetenschappelijk onderzoek en veilig te gebruiken.

Breinboost kopen

4. Natuurlijke ADD pillen om te ontspannen

Ontspannen + met o.a. valeriaan, rhodiola, kamille, Rhodiola, L-theanine en Passiflora is een krachtige formule die je helpt om in diepe ontspanning te komen. Het is een natuurlijke rustgever met een kalmerende werking.

Kinderen en volwassenen met ADD kunnen maar moeilijk ontspannen. Ontspannen+ is zeer effectief voor mensen met ADD maar ook in tijden van stress. Daarnaast bevordert het de nachtrust.

Ontspannen + kopen

5. Natuurlijke ADD pillen om beter te slapen

Voor ADD’ers is nachtrust vaak een probleem, en sommige volwassenen en kinderen met ADD hebben daarnaast last van stemmingswisselingen. ADD pillen die hier heel goed bij helpen, zijn de pillen “Nachtrust & Stemming” met 5-HTP en Valeriaan en 12 andere effectieve ingredienten.

Nachtrust & Stemming kopen

6. Natuurlijke ADD pillen voor een betere stemming

Heb je als ADD’er last van stemmingswisselingen en wordt je misschien moe en lusteloos wakker? Dan biedt de Serobooster uitkomst. De Serobooster is een krachtige serotoninebooster op basis van Griffonia Simplicifolia (slaapmutsjeskruid), dat bordevol 5-HTP zit. Serotonine is het gelukshormoon, dus als je last hebt van stemmingswisselingen, depressie en een gebrek aan geestelijke balans, is de Serobooster voor jou.

Serobooster proberen

Andere voedingssupplementen die werken als ADD pillen

Naast natuurlijke ADD pillen die bestaan uit een combinatie van natuurlijke kruiden, vitamines en mineralen, zijn er ook andere voedingssupplementen waar mensen met ADD baat bij hebben. Deze stoffen kun je ook uit je voeding halen, maar niet iedereen lukt dit voldoende. Zeer belangrijk voor mensen met ADD zijn Magnesium en Omega 3 zoals Algenolie (plantaardig). Deze stoffen hebben een positieve invloed op de hersenen.

(Natuurlijke) ADD pillen op maat

Dit was een overzicht van de meest bekende en/of effectieve ADD pillen. Neem altijd contact op met een arts voordat je ADD medicatie gaat gebruiken. Zoek je het liever in de natuurlijke hoek? Probeer dan eens één van de natuurlijke ADD pillen. Het is echter wel een hele zoektocht om te achterhalen welke supplementen voor jou goed werken. Pak je het liever meteen goed aan? Ga dan eens in gesprek met een orthomoleculair therapeut die gespecialiseerd is in ADD.

Volg Leuk Leven met ADD op FacebookTwitter en Instagram. Ben je op zoek naar likeminded people? Word lid van Wandering Minds Community, voor iedereen met een uniek brein

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product via de link koopt, steun je leuklevenmetadd.nl. Super bedankt daarvoor  Natuurlijk promoot ik alleen artikelen waar ik achter sta, en betaal jij niets extra’s. Ik ben een wannabe-minimalist en zal altijd aanbevelen om een product alleen te kopen wanneer het écht iets toevoegt aan je leven. Of zoals Marie Kondo zou vragen: ‘does it spark joy?’ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *